Häda ei anna häbeneda!

Teate, kui inimesel keset suurimat häda on rohkem kui üks võimalus selle leevendamiseks, võib pea' et kindel olla - ta teeb püksi!
Kohe räägin edasi, seniks loe kempsust Hiina-moodi

"Ma vist ei maininud seda, et tualett siin on AUK maasees. Muidugi ilus keraamiline auk. Pottides tunnen ma kohe suuremat puudust. Arvan et kui koju lahen, kallistan kohe oma armsat valget potti! /---/" kliki end Diana blogisse.
Käisime Saaremaal, ühes imelises maailmas - nii palju uut ja vana ja unustatud ja sinist ja nii tulevikku-suunatut, et isegi pisut kadedaks tegi. Kadekaks sellepärast, et perenaine oli hoopis soome-rootslane, kellel jätkus südant, silma ja head sõna minu sünnimaale.
Oeh seda nostalgiat! Kuid olen märganud, et kaugus või vahemaa avavad silmi meie enda ninaaluse ja ise-enesestmõistetavuse tarbeks.
Igaljuhul see hiigelsuur Nostalgiamaa sai oma koha mu südames. Kuid nüüd neist kolmest pildist.
Vastavalt mingitele normidele on selge, et kui öömajale mahub kümneid ja rohkem ninasid, tuleb ka WCsid rohkem olla kui üks-kaks.
Sellel maalapil oli neid viis pluss kaks.
Vene kemps - siniste seintega, valdavalt seest et kärpsed liiga meheks ei läheks. Ikoone ja küünlaid on ruumis nii paar-kolm. Paberirull on samuti ja lugemist venekeeles.
Kreeka kemps - uurin Marilt lähemalt, et milline ja kuidas. Sest vat tellimise peale ikka ei pissi küll.
Valge inimese kemps - eeldan, et ka Sinu kodus on selline - kahhel ja kivi ja vesi ja kõigi eelduste kohaselt on Sul olemas ka käsidu¨z¨z. Noh, märkasin, et see on Eestis liigne luksus ja mõistetamatus nagunii.
Aafrika kemps ehk pilliroost vaheseinaga kahe-auguline puucee, kus augud on kaanet sebra ja tiigrikarva-kaantega ning kõigel on rookatus peal. Igati mõnus ja mitte sugugi vaid hädapärane. Julgen väita, et lõvi eest varjule võib sinna minna :)
Rootsi kemps ehk see punane, mis pildil näha. Lahtiseletatult rootsi-punane, valgete ääristega majake, millel punane pelargoon külge pandud. Aknake oli ka sellel majakesel ning lahti ei olnud see mitte haisu pärast. Viinapudelisse oli torgatud üks lilleõis, seinal Rootsi kuningapere pildid ja külglaual oli koos küünlaga ka rootsikeelne naljakogumik...
Eesti kemps ehk põõsatagune, kujutame ju ette küll. Suvila uksest vasakule ja esimese suurema ning tihedama taha ... ei katust, ei seinu, piisavalt varjus ja peaasi - olemas.
Soome kemps ehk pusikko on Eesti kempsu soomekeelne vaste. HIENOA!
* * *
Teema lõpetuseks nii palju, et kõikjal valitses puhtus ja ei mingeid aroome. Võite isegi arvata, et nii mõnigi jäi niisiis kauemaks kadunud. Kuid saabudes olime kõik heatujulisemad ja olgu lauas mistahes seltskonda - häbi polnud küll öelda: "Ma lähen nüüd kempsu!"

Populaarsed postitused sellest blogist

Liis-Katrin Avandi: me ei varja oma pisaraid

Rita Rätsepp: õnnest, rikkusest ja Alo Mattiisenist

Jumalike juhuste tragöödia ehk Immanuel Volkonski lugu

Kirikumees ja vabamüürlane Jaan Tammsalu: saladusi tulebki hoida

Veronika Portsmuth: olen õnnelik, et üldse midagi mäletan