Vastupandamatu vastupanu


Ma ei viitsi praegu tegelikult isegi vihastada! See ei muudaks ka midagi. Nädal tagasi pani maakonna polikliinik oma uksed sisuliselt kinni: mitmekordsesse ja -sopilisse ehitisse jäid ligikaudu vaid kolm arsti ja kaheksa koristajat, mõni vastuvõtu-töötaja ning kohvikeetja. Kõik! Raha olla otsas - omavalitsusel siis. Kuid patsientidel peab seda nüüd olema, sest erasektor aitähi eest ei tööta. Vat sulle Hipokratest!
Reedel avastati, et lapsel on silmapõletik. Palavik tõusis 39ni (püsis kolm päeva). Kuna siin ei tule arst koju, vaid haige viiakse ükskõik millises seisus arsti juurde, siis läksime meiegi. Taksoga! Sest muud transporti polnud käepärast. Istusime kiirabis elavas (milline võrdlus!) järjekorras ja kogesime "meil-ei-ole-siin-kõige-jaoks-aega-peame-tööd-tegema-ja-teie-ei-ole -ainsad-kellel-häda-on-neljast-paneme-kinni" suhtumist. Saime kõige selle saatel siiski kenasti retsepti ja mul oli neist isegi pisut kahju.
Apteegis oli kõigil aega rohkem (töötajaidki mingi kümmekond). Esitasin kõik oma küsimused valges kitlis lahkele naisterahvale, ta vastas ja selgitas ja õpetas ja rahustas. Aega kulus kindlalt rohkem, kui arsti juures. Tõsi apteek on pikemalt lahti ka. Lõpuks tõdesime, et "jah, kahju et polikliinikus on nüüd selline olukord!"
Noh, eile õhtul avastasime, et näe - poisi on lõua otsas villid. Täna hommikul olid villid suured ja mädased ja koht kõva ja eemaletõukav muidugi loomulikult. Ehk siis - diagnoosi märkärupi. Ja meeldiva lisana teadmine, et see on bakteritest tingitud ja nakkav.
Noh, ühesõnaga: tegin just ajalugu!
Käisime pojaga esimest korda erarsti juures. Ja see pole veel kõik: saime talle esimese lapsena ja esimest korda antibiootikumide kuuri - tervelt KOLM erinevat vormi. Tarbimine käib silmatilkadena, salvina ja neelatava vedelikuna.
Vahemärkusena olgu öeldud, et lapsed on siiani arsti või polikliinikut vajanud selleks, et me teaksime: nad on endiselt terved!
Ja nüüd, kui häda kõige suurem... OEH. Ahjaa, täna on koolivaheaja esimene päev.
Räägime rahast ka eks. Nende kahe käigu peale on kulunud kenake summa.
Taksosõit: 5,40+11,00; polikliinikumaksust ei ole veel infi; Hansakeskuse arstiabi küsis 43,63; apteek tahtis I korral 15,30; II korral 33,62. Kokku 108,95.

Võib juhtuda, et see lugu läheb veel edasi!Sõber Larko blogis näiteks: Arstipunkt olemas, arste mitte

Populaarsed postitused sellest blogist

Liis-Katrin Avandi: me ei varja oma pisaraid

Rita Rätsepp: õnnest, rikkusest ja Alo Mattiisenist

Jumalike juhuste tragöödia ehk Immanuel Volkonski lugu

Kirikumees ja vabamüürlane Jaan Tammsalu: saladusi tulebki hoida

Veronika Portsmuth: olen õnnelik, et üldse midagi mäletan