Julgusest

Mida lähemale jõuluaeg jõuab, seda rohkem on meie peres juttu julgusest. Sest isegi kui salmid on selged ja laulud ladusalt peas, jääb jõuluvana saabudes just julgusest puudu.
Julgusest jääb puudu sel nädalavahetuselt ilmselt ka mõnel autojuhil, sest olgugi talverehvid masinal kenasti all, tuleb ju ikka juhil need rattad seal tee peal ka hoida.

Juba koolis õpetatakse, et julgus on võime olla üle raskest, ohtlikust või hirmutavast olukorrast. See aitab meil vägivallale vastu seista, massist erineda, sekkuda, tunnistada oma vigu ja teha enese jaoks õigeid otsuseid. Julgus aitab meil arvamust avaldada. Ennast avada, olgu teema kuitahes valus.

Ühe näite pakub LP seekordses suures intervjuus, milles oma rängast aastast kõneleb kahe lapse isa, spordiajakirjanik Marko Kaljuveer. Jah, on teemasid, millest rääkimine ja millega hakkama saamine nõuab eneseületamist. Kuid Marko toob intervjuus välja veel ühe julguse mõõdupuu: tehtud vigade tunnistamise ja võime andestust paluda. 

Kas sina julged valjult oma vigu tunnistada? Kui ei, siis on nüüd just õige aeg, et rahuliku südamega uude aastasse astuda.

Foto: Tiit Blaat

Populaarsed postitused sellest blogist

Liis-Katrin Avandi: me ei varja oma pisaraid

Rita Rätsepp: õnnest, rikkusest ja Alo Mattiisenist

Jumalike juhuste tragöödia ehk Immanuel Volkonski lugu

Kirikumees ja vabamüürlane Jaan Tammsalu: saladusi tulebki hoida

Veronika Portsmuth: olen õnnelik, et üldse midagi mäletan