Aeg ehtida apelsinipuud

Laupäeval vahetub taas üks aasta teise vastu - kõige nende jaoks, kes Hiina kalndrit tähtsaks peavad. Et aga alanud aastaks jaguks õnne, rikkust ja küllusest puudu ei tuleks, on põhjust kodu ehtida. Ent millega täpselt?
Õnne, rikkust ja küllust  sümboliseerivad Hiina punased laternad, kollased lilled ja lähedastele kingitavad punased piltidega kaunistatud ning kuldsete õnne ja varandust tähistavate hieroglüüfidega ümbrikud, milles on „õnnetoov” raha.

Kui õhtumaades tuuakse pühadeks tuppa kuusk, siis Aasias kaunistatakse apelsinipuud, sest sellega ja apelsinide söömisega kindlustatakse endale uueks aastaks jõukus ja edu. Need oranžid viljad, mille hiinakeelne nimetus on sõnaga „õnn” sarnase kõlaga, on ka hinnatud kingitused. Eriti siis, kui apelsinidel on lehed küljes, sest sel juhul saabub õnn pikaealisusega käsikäes. Tuleb ainult olla tähelepanelik, et apelsine ei kingitaks neljakaupa, sest see number seostub surmaga.
Eriti populaarsed uue aasta kaunistused on kumkvaadi- ehk kääbusapelsinipuud, kuna nende viljad sümboliseerivad viljakust.



Populaarsed postitused sellest blogist

Liis-Katrin Avandi: me ei varja oma pisaraid

Rita Rätsepp: õnnest, rikkusest ja Alo Mattiisenist

Jumalike juhuste tragöödia ehk Immanuel Volkonski lugu

Kirikumees ja vabamüürlane Jaan Tammsalu: saladusi tulebki hoida

Veronika Portsmuth: olen õnnelik, et üldse midagi mäletan